Masukkan garam dan gula secukup rasa. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan.
Tak tahu nak masak apa.
Ikan selar• garam kunyit•cili merah•cili padi (nak pedas boleh tambah)•bawang merah•bawang . 2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**. Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. (tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat). Masukkan garam dan gula secukup rasa. Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. Ikan selar goreng berlado adalah antara lauk kegemaran saya yang tidak pernah menjemukan. Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . 7 cili padi merah, pedas ikut suka; Tak tahu nak masak apa. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah . Kembung 2 ulas bawang merah 1 labu bawang besar dipotong bulat 2 biji cili merah 1 sudu . Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. Dapatkan resipi penuh ikan goreng berlada di:
Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Kembung 2 ulas bawang merah 1 labu bawang besar dipotong bulat 2 biji cili merah 1 sudu . (tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat). Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah .
Kacau rata sambal berlado dengan ikan.
Kembung 2 ulas bawang merah 1 labu bawang besar dipotong bulat 2 biji cili merah 1 sudu . Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah . Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Tak tahu nak masak apa. (tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat). Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. 2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**. Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . Dapatkan resipi penuh ikan goreng berlada di: Ikan selar goreng berlado adalah antara lauk kegemaran saya yang tidak pernah menjemukan. Masukkan garam dan gula secukup rasa. 7 cili padi merah, pedas ikut suka; Ikan selar• garam kunyit•cili merah•cili padi (nak pedas boleh tambah)•bawang merah•bawang .
7 cili padi merah, pedas ikut suka; Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Tak tahu nak masak apa. Ikan selar goreng berlado adalah antara lauk kegemaran saya yang tidak pernah menjemukan. 2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**. Dapatkan resipi penuh ikan goreng berlada di:
Kacau rata sambal berlado dengan ikan.
Tak tahu nak masak apa. (tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat). Kembung 2 ulas bawang merah 1 labu bawang besar dipotong bulat 2 biji cili merah 1 sudu . Ikan selar goreng berlado adalah antara lauk kegemaran saya yang tidak pernah menjemukan. Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. 2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**. Dapatkan resipi penuh ikan goreng berlada di: Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur. 7 cili padi merah, pedas ikut suka; Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . Ikan selar• garam kunyit•cili merah•cili padi (nak pedas boleh tambah)•bawang merah•bawang .
Ikan Masak Sambal Berlada - Hidup Berdikari Resepi Ikan Bawal Masak Berlada. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah . Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. Kacau rata sambal berlado dengan ikan.
Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah . 2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**.
Tak tahu nak masak apa.
Tak tahu nak masak apa.
Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . Tak tahu nak masak apa. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak.
7 cili padi merah, pedas ikut suka; Masukkan garam dan gula secukup rasa. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan.
Kacau rata sambal berlado dengan ikan. Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak. Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Tak tahu nak masak apa. Tumbuk/kisar cili dan bawang merah sehingga hancur.
Masukkan asam keping, garam dan gula serta sedikit . Goreng ikan sehingga garing dan angkat serta ketepikan. Kembung 2 ulas bawang merah 1 labu bawang besar dipotong bulat 2 biji cili merah 1 sudu . Tumis bahan tumbuk sehingga pecah minyak.
Tumis bahan tumbuk sehingga pecah .
Kacau rata sambal berlado dengan ikan.
2 biji lada merah ( bagi yg mau pedas boleh guna cili padi)**.
7 cili padi merah, pedas ikut suka;
(tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat).
(tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat).
(tambah air jika perlu sahaja, itu pun kalau sambal terlalu pekat).
Tak tahu nak masak apa.
Post Comment
Post a Comment